بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اليوم جيبتلكم طريقه جديده للبطاطس
اتمنى ان تنال رضاكم
كرات البطاطس بالجبن و قطع الدجاج. . . خطيره
** نبدأ أولا بعمل كرات البطاطس
مقادير كرات البطاطس
5 حبات بطاطس مقشره ومقطعه قطع كبيره
معلقه أكل جبن سائل او قشطه
جبن رومى مبشور
رشه ملح وفلفل اسود
الطريقه :
تسلق حبات البطاطس المقطعه بماء وملح حتى تلين وتستوي
بعد ماتستوي تصفى من الماء وتبشر وتهرس باليد
ثم تضاف لها رشه ملح وفلفل اسود وملعقه جبن سائل او قشطه حسب الرغبه استخدمي الجبن الذ وأطعم
ثم تكور البطاطس بحجم البيضه او اصغر بقليل وتصف بصينيه وتغطى وتترك على جنب
** الان نبدا باعداد خلطه الدجاج
المقادير:
2 بصل متوسط الحكم مقطع صغير جدا
2 فلفل بارد(رومي)مقطع صغير جدا
4 الى 6 قطع صدور دجاج مقطع مكعبات
علبه فطر (مشروم) مقطع شرائح
واللي يحب جزو مبشور
علبه قشطه
بهارات مشكله + ملح + بهارات ايطاليةاو ارجينالو
نصف فنجان شاي صلصة الصويا
الطريقه:
نحمر البصل بقليل من الزيت بعد دقيقتين نضيف البهارات المشكله يعطي طعم اقوى
ثم نضيف قطع الدجاج ونقلبه مع البصل ربع ساعه على نار هادئه
ثم نضيف الفطر المقطع ونقلبه مع الدجاج عشر دقائق
ثم نضيف الفلفل البارد والملح والصويا صوص ونقلبه دقيقتين
ثم نضيف علبه القشطه ونقلبه دقيقتين ثم نرفعه من على النار
ونكون مجهزين صينيه بايركس نصب خلطه الدجاج بالصينيه
ثم نصف كرات البطاطس المعده سابقا
** الان نحضر صوص الكريمه التي نصبها فوقها:
المقادير:
كاس كريمه الخفق
مكعب ماجي
جبن موزريلا للوجه
الطريقه:
نخلط الكريمه مع مكعب الماجي على النار بس شوي لما تدفى
ثم نصب من الكريمه بمقدار ملعقه اكل على كل كره بطاطس
ثم نرش الوجه بجبن الموزريلا
وأخيرا :
ثم ندخلها الفرن مده بسيطه بس تذوب جبنة الموزريلا وتتحمر بسيط من على الوجه
تخرجيه من الفرن و تقطعيها قطع
حطيها فى طبق التقديم و تقدرى تزوقيها بالبقدونس
مكرونة بالخضار والجبنة بالخطوات المصوره
المقادير:
مكرونة قطع وممكن تستخدموا السباكيتي
بصل وفلفل رومي مقطعين
فطر (مشروم)
ذرة
بازيلاء
وممكن تضيفوا الخضار اللي تحبوها (جزر أو اي شي آخر)
ملح
معجون طماطم وبودرة الفلفل او شطة
جبنة موزريلا